• Foto

  Karen de Bie

  Karen de Bie (1966) heeft gestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens en na haar studie heeft zij gewerkt als (buiten)griffier resp. Gerechtssecretaris  bij de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Amsterdam.

  Vanaf augustus 1996 is Karen advocaat. Haar cliëntenbestand bestaat uit werkgevers en werknemers in de private - en publieke sector (bijvoorbeeld: ziekenhuizen, universiteiten, rechterlijke macht, gemeentes, provincies, rijk, onderwijs, politie en bandweer). Daarnaast treedt zij op voor uitkeringsgerechtigden die problemen hebben met een uitkering van UWV.

  Karen heeft bij de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • ambtenarenrecht
  • arbeidsrecht
  • sociaal zekerheidsrecht (werknemersverzekeringen)

  Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar tien opleidingspunten op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied te halen.

  Karen is lid van de specialistenverenigingen ‘Ambtenaar & Recht’ (A&R), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). Naast haar werk als advocaat heeft zij regelmatig onderwijs gegeven op het gebied van het bestuurs(proces)recht en ambtenarenrecht.

  Contact
     020 – 51 50 258 (rechtstreeks)
    kdebie@oudezijdsadvocaten.nl
     profiel

 • Foto

  Colette Ficq

  Colette Ficq studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is sinds 1989 werkzaam als advocaat. Na vele jaren bij Westhoff Advocaten werkzaam te zijn geweest heeft zij samen met Karen de Bie, Siebold de Vries en Su Fei Yap in 2014 het kantoor Oudezijds Advocaten opgericht.

  Zij adviseert en procedeert over collectieve en individuele arbeidsrechtzaken en vertegenwoordigt daarbij zowel (internationale) ondernemingen als particulieren.

  Zij voltooide de Grotius specialisatie opleiding arbeidsrecht en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam.

  Colette Ficq is naast het arbeidsrecht ook gespecialiseerd in het personen –en familierecht. Zij richt zich op advisering en geschillen over (echt)scheiding, kinder  -en partneralimentatie, omgang, gezag en de vermogensrechtelijke afwikkeling van het huwelijk of de samenleving.
  Colette Ficq is lid van Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht.

  Colette Ficq heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht;
  • Personen –en familierecht.

  Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  Talen: Frans, Spaans, Engels

  Contact
     020-515 0257 (rechtstreeks)
    cficq@oudezijdsadvocaten.nl
     profiel

 • Foto

  Su Fei Yap

  Su Fei Yap studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam (1987). Zij is sinds 1988 werkzaam als advocaat in de civiele praktijk bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam, waaronder vanaf 1996 bij het kantoor Westhoff Advocaten. In 2014 heeft zij samen met Karen de Bie, Colette Ficq en Siebold de Vries het kantoor Oudezijds Advocaten opgericht.

  Zij behandelt zaken op het gebied van personen- en familierecht en zij heeft op dat rechtsgebied een ruime en specialistische ervaring. Hierbij adviseert, onderhandelt en procedeert zij in zaken van echtscheiding, huwelijksvermogensrecht, verdeling van de gemeenschap van goederen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en verdeling en verrekening, in alimentatiekwesties, in gezag- en omgangszaken, alsmede bij andere familierechtelijke kwesties.

  Su Fei heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het hoofdrechtsgebied geregistreerd Personen- en Familierecht en als sub rechtsgebieden echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, ouderschap en erkenning.

  Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te halen op het geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  Su Fei is lid van Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht. Naast haar werkzaamheden als advocaat treedt Su Fei op als lid en reserve voorzitter van de onafhankelijke Klachtencommissie van De Jeugd- & Gezinsbeschermers.

  Contact
     020-515 0259 (rechtstreeks)
    sfyap@oudezijdsadvocaten.nl
     profiel